Kuro purkštukų instaliavimas

Kuro purkštukų instaliavimas

Prieš bandymą Kačerginėje reik kiek atsinaujinti, tad sumaniau standartinius purkštukus pasikeisti į senai lentynoje gulinčius Tomei 740cc. Tuo labiau, kad reiks netrukus mapinti NIStuną ir žiūrėt kokie ten arkliai gaunas, tad jie buvo paskutinis modas iki arklių testo.
Kažkam gali kilti klausimas, kodėl tokio didelio našumo purktukai?
Išnaršius ‘beveik visa internetą’ :) , pasiskaičius forumus, pasišnekėjus su panašų kelią nuėjusiais – paaiškėjo, kad 550 ar 600cc purkštukai yra labai ant ribos ir beveik visi, juos vėliau keitė į 700+cc… Tad nusprendžiau nekartot kitų klaidos.
Pasitarus su CAT’u (hondatuning.lt) pasirinkimas pasirodė teisingas – prie 350-400 arklių 550cc pukštukai beveik dirba visu pajegumu, o tai reiškia negali suformuoti gražaus kuro purslų ‘debesėlio’, kuris maišosi su oru ir dega ne taip gerai, o prireikus didesnio kiekio kuro nesugebėtų jo tiekti. Taip atsirado Tomei 740cc.

Žmonės sako, kad purkštukus pakeist yyyra ką veikt. Tad pasinaršiau ir pasiruošiau rimtai :)
Pirma rekėjo nurinkti gan daug periferijos – atjungti IC vamždžius į sklendę, įsiurbimo kolektoriu, atjungti daug vakumo žarnų, kuro padavimo šlangeles. Priėjimas nėra labai jau blogas, bet nelabai patogu.
Purkštukus išimti yra patogiausia išėmus visą kuro magistralę, tad išėmiau ir ją.
Viską dariau pas Atmboy (aka Jariką) garaže, kad būtų linksmiau ir jei prireiktų pagalbos. Anas viską akylai stebėjo pasimėgaudamas šaltu alyčiu… tu suk suk, netingianiauk… :D
Priėjau iki svarbiausio ir sudėtingiausio darbo, pasak tų kurie yra bandę išimineti purkštukus. Bet teko nusivilt, purkštukus su Jariku išlupti pavyko labai lengvai, bet reik žinot kaip. Pabandysiu nupasakoti.
Reikia purkštuką suimti iš abiejų pusių ir tolygiai rauti. Geriausiai kai yra kas padeda, vienas lupa iš vienos pusės, kitas iš kitos, vienu metu. Neprireikė nei 5 minučių visiems 4iems purkštukams. Ualia.

Nauji ‘monstrai’ isidėjo paprastai, naudojau tas pačias gumeles, tad tikiuos jos nepaves.
Viska susukau atgal atbuline tvarka – magistralė, kuro šlangelės, kolektorius, vakumo žarnos ir sklendės triūba.
Užvedžiau – šaudo. Natūralu, beveik dvigubai daugiau kuro paduoda, kur nešaudys.
Čia reikia prasyt Jariko pagalbos, kad pakoreguotų ourkštukų paduodamo kuro konstantą per NIStuną. Miklaus piršto bakstelėjimu į seną klaviatūra viskas buvo padaryta akimirksniu.
Lekiu atgal su naujais purkštukais ir laukiu tinkamo oro mapinimui.