MISTIKA greičių dėžėje

MISTIKA greičių dėžėje

Šiandien prireikė Silvija išstumt iš garažo. Kieme buvo mažai vietos, ir nustumt reikejo iki kito galo kiemo, tad labai tingėjau ir pamaniau nuvažiuosiu.
Viskas kaip įprastai, užsikuria, bėgiai jungiasi puikiai. Įjungiau atbulinį, paradėjau judėti. Išvažaiavau iki pusės. Reikoje pasitaisyt ir kiek pavažiuot į priekį. Išjungiau atbulinį…. o pirmas nesijungia. Antras irgi. Trečias irgi. Prireikė laiko susivokti kas įvyko… ‘whatafak’… Įjungiau laisvą ir atleidau sankabą. Silvija šoko į priekį kaip ant bėgio. NESUPRATAU.
Pasirodo, kad tas ‘laisvas/neutralinis’ yra visai ne laisvas.. :| Hmmm
Išardžiau pažiūrėti begių jungimo svirtį (standartinę, nes jau kurį laiką važinėjau su ja, CircuitSports shortshifteris man nepatiko), nors ir nesitikėjau nieko ten rasti, gal ten kas užzsikirto ar įktiro – nieko neradau. Hmmm…
Užvedžiau Silvija, dar kartelį suprast kas įvyko… pabandžiau pajunginėt – tas pat galiu įjungti tik į 5 ar atbulinę pavaras. Tačiau labai keista, kad ijungus pavaras ir atleidinėjant sankabą, variklis prigesinėja, reikškias bando kažka sukti, bet ratai visai apkrovos negauna, tas pats ir su 5, laisva ar atbuline pavarom.
Matyt reiks nusiimti dėžę ir lyst i vidu. Pažiurėsim kas daros :|

Daba situacija tokia: neutralinis ant kažkurio bėgio.