Išmetimo atnaujinimas

Išmetimo atnaujinimas

Išmetimo sistema mano Silvijoje, matyt, buvo viena iš pirmųjų atliktų legendinio GroundZero tiuningo garažo updeitų Nissan 200sx Lietuvoje. Gal ir ne, bet netoli to… Žodžiu priešistorinė. Visiškai ‘custom’, auksinių Vitaliko rankų darbo iš 76mm nerūdijančio plieno, taip pat ir ‘piece-of-the-art’ downpipe’as.
Jau kelis metus žiūrinėjau į ką galima būtų atnaujinti tą išmetimo sistemą. Už akies vis kliūdavo BLITZ Nur Spec…
Visai atsitiktinai Gvidas pasiūlė išbandyt kita duslę, kurią turėjo užsilikusią nuo parduodamo donoro. Kaip pasirodė tai ir yra dėvėtas BLITZ Nur Spec R ismetimas, 80mm diametro vamzdynas, su rezonatoriumi ir 114.3 mm galiniu bakeliu… Ledas. Tad daug nedvejojęs sutikau.

Geras pusdienis su Nissan’u technikos guru Jaroslavu ir naujoji ‘gyvatė’ jau buvo pakabinta po dugnu.
GuruAtWork
Dalis buvusio išmetimo panaudota pradžioje, kartu su downpipe’u ir su nedidele modifikacija bei nauja 75×250 gofra. Meno kūrinį sulipdėm GroundWirus patalpose – puikus, privatus tiuningo garažėlis su žvėriška drago ir drifto automobilių ruošimo patirtim, galima sakyt ‘creme de la creme’ Lietuvos tiuningo garažas, buvau jau užmiršęs, kad kažkas vyksta drago padangėjė…

Tikiuos šitas mod’as išspręs kelias problemas:
- išmetamųjų dujų sūkuriavimą ir patekimą į saloną (ankstesnis išmetimas, įtariu buvo keliais centimetrais pertrumpas ir sukūriuodavo po galiniu bamperiu, todėl dalis dujų patekdavo į salona. Visai nemalonu).
- tikiuos kiek įtakos išmetamųjų dujų geresniam ištraukimui, nes pagal visas teorijas, platėjantis ‘kaminas’ ištraukia geriau.
- taip pat garsas bus tolygesnis, sodresnis ir prie aukštų apsukų nebus plerpimo, kuris mane ypač ervzindavo.
- na ir gal atsiras vienas kitas arklys dėl lengvesnio variklio kvėpavimo.

Štai kas gavosi:

ismetimas-visasIMG_1624-w