Ruduo. Sultys ir sirupai.

Ruduo. Sultys ir sirupai.

Taigi pasiruosimas prasidejo.
Pirmiausia reikia pakeisti tepala po abkatkes. Kadangi siais metais driftingo cempionatas sekmingai bendradarbiauja su AlternaAuto (Švitrigailos g. 31, Vilniuje) atstovaujancia MOTUL skyscius, pamaniau, kodel neisbandzius MOTUL’io asortimento. Mano sprendima dar labiau sustiprino, panarsius po www.motul.co.jp bei www.motul.ru (beja siame rusiskame saite, nemokamai galima susirasti kokie skysciai rekomenduojami tam tikriems modeliams – labai patogu) .
Japoniskame automobilyje privalo buti japoniski skysciai! :)
Tad i garaza parsiveziau visa deze skysciu. 12 litru Motul 300V Competition 15W50 variklio alyvos (i varikli, su visom modifikacijom dabar telpa 5.5l), 3l Motul MotylGear 75W90 i greiciu deze bei 2l Motul Gear300 75W90 i diferenciala, 7l Motul Inugel ausinimo skyscio, 2l Motul DextronIII vairo stiprintuvo skyscio bei 1l Ferrodo Dot5.1 stabdziu skyscio (nes Motul neturejo) :)
Pradejau nuo variklio alyvos, nes ja labiausiai reikia pakeisti. Po abkatkes, variklyje liko mineraline Motec alyva, kuria reikia isleisti ir perplauti varikli. Tam naudojama ta pati Motul alyva.. Procesas buvo stai toks: pasildziau varikli iki darbines temepraturos (kazkur apie 70 – 80 C), tada isleidau senaja alyva. Kadangi Silvija turi didesni karteri su pertvaromis, stangdamasis isleisti kiek imanoma daugiau senos alyvos, masina su domkratu paverciau ant sono, tada vel ja pastaciau ant ratu ir vel paverciau. Taip bevartant isvarvejo dar bent 200g alyvos, kuri nebutu isbegusi jei automobilis stovetu tiesiai.
Su skausmu supyliau 4.5l (iki minimumo) prabangiuju 15W50 sulciu, zinodamas, kad po keliu minuciu jas reiks nuleist. Kad ir kaip noreciau isleisti sena tepala, jo vistiek liko apie nepilna litra, matyt tepalo ausintuve, bet man nepavyko jo nutekint, nes priejimas ziauriai nepatogus. Naiviai viliuosi, kad tie keli simtai gramulabai daug bedos nepridarys
Tad supylus pirma doze Motulio isvaziavau uzkaitint iki darbines temeraturos iki Senuku. Ten prasidejo mano didzioji svirkto paieska (kam jis man, suzinosi kiek veliau). Aisku nesekmingai baigesi paiska Senukuose, tad nuvariau i artimiausia vasitine. Ten radau 50ml svirskta, kuris tinka jau labai is bedos.
Gryzau i garaza, su pilnai pasilusiu tepalu. Vel ta pati tepalo nuleidimo procedura. Vel supyliau naujos alyvos ir palikau nusesti. Uzvedes varikli patikrinau alyvos lygi ir dar dapyliau kelis simtus gramu iki maksimalios ribos.
Variklio alyva – CHECK.

Toliau greiciu deze.
Dezes drenazo ir papildymo varztas padarytas labai apdairiai, uztenka ji atsukti su ilga alkune turincia rankena raktams (staciakampio profilio varztas). Isbega sena mineraline alyva, supilta pries pat abkatke. Oho kiek drozliu! Matyt neveltui uzia deze. Kol vaziuoja tegu vaziuoja…
Patikrinau ar pavyks prieiti ir papildyti greiciu deze alyva per tam skirat anga… deja ne. Ji per daug giliai ir labai arti kebulo + maiso duslintuvas. Nebeda, ja galima papildyti ‘is virsaus’ – per begiu perjungimo svirti. Ten net patogiau ir greiciau, tik kad reik nurinkti kelias plastmases, atsukti keturis varztus, numauti gumas ir isimti begiu perjungimo svirti. Ualia.
Lygiai pagal gamyklini manuala – 2.4 litro ir per papildymo anga girdziu kaip pradejo laseti alyva i duobe, o tai reiskia – norma.
Greiciu dezes alyva – CHECK.

Diferencialas. Cia kiek sudetingiau, nes ‘per virsu’ jo papildyti nepavyks. Tam skirtas svirkstas! Pradziai, kol bakelis pilnas, ant jo galo uzmovus zarnele, galima isbedos ivarvinti alyva, taciau tam reikia nuimti duslintuva ir ilgai bei nuobodziai paspaudinejant, kaip kokia klyzma laikyti bakeli prispaudus prie kebulo dugno.
Veliau prireike pasinaudoti svirkstu. Siuuuurbt is bonkeles, svyyyrks i diffa. Ir taip kokius 10 kartu, kol papildziau iki normos.
Ufff… Tiesa, bandziau issiaiskinti ar Motul MotylGear ir Motul Gear300 yra identiski. Ant abieju parasyta, kad tinka greiciu dezems ir difams, klampunas toks pat – 75W90, viskas beveik identiskai, net paveikliukas toks pat. Taciau… kvapas kitoks, spalva kitokia. Suabejojau ir nemaisiau. Pasirodo vienas yra pusiau sintetinis (ta kuri supyliau i deze), kitas – 100% sintetinis (i diffa).Gerai, kad suabejojau.
Diffo alyva – CHECK.

Tuo paciu, kad jau knisuosi ties galiniu tiltu, perejau visu varztus, kuriuos pasiekiau, patikrinau, perverziau. Buvo keli siek tiek atsipalaidave arba nedaverzti.
Taip pat sumontavau galini apatini statramsti tarp vaziuokles svirciu. Paziuresim ar tai kazkiek tures itakos trasoje.
Taip ir praejo diena, ramiai krapstantis duobeje po Silvija. Visai nieko.
Stay tuned!