Diena 4

Diena 4

Po dideles pertraukos, per kuria ivyko ir 1003Horn GP ir mano atostogos, silvija dar labiau apdulkejo. Pasidenge storu storu sluoksniu dulkiu, toks vaizdas, kad ji stovi ten jau gerus 10 metu.
Po atostogu, nedelsdamas puoliau i darba.
Visu pirma labai noriu padekoti tonic’ui, ATMBOY’ui, Lotus7′ui ir monte’ei uz labai didele pagalba iskelinejant varikli!
Taigi atsukom kelis varztus, kuriuos buvom palike, tam, kad greiciu deze tiesiog nesitabaladotu puciant stipriam vejui ;) , atjungeme pora slangu. Taip pat nuemem kapota. Del viso pikto nuemem lempas ir IC (juos nuimt labai lengva, taip pat lengva kaip ir pazeisti iskelinejant varikli). Galima buvo kelti JI (varikli) lauk. Perkisome dirzus per isiurbimo ir ismetimo kolektorius, uztvirtinome krana ir nusispjove tris kartus pradejom iskelinet. Beja, pries iskelinejant, dar del viso pikto, nusukome vairo stiprintuvo zarnele (virsutine), bijodami, kad ja galetu sutraiskyti atsipalaidaves variklis. Zinoma taip ir buvo, apatine dalis kaukstelejo tiesiai i ta vieta, kurioje buvo zarnele. Laimei, ji saugiai guli nusukta. Pats variklio iskelimas vyko labai greit ir labai sklandziai. Keleme JI visa – su greiciu deze.
Iskelus varikli puoleme nusukineti likusias ‘nereikalingas’ dalis: greiziu deze, sankaba, EGR, ismetimo kolektoriu su turbina. Viska patikrinom: sankabos diskas dar turi daug mesos, turbinos asele nekliba. Zodziu, viskas LYGIS!

Beliko tik isrinkti pati varikli ir paziureti kas ten ne taip. Zinoma tai jau patikesim geresniam specialistui nei mes ;)

Variklis isrinktas, diagnoze padaryta -prasuktas indeklas, pagaidintas trecias svaistiklis. I galva lyg ir nieks ten nesidauze, nors ispradziu buvo tokie itarimai.

Planuojamas remontas: alkuninio veleno slifavimas, svaistikliu keitimas i kaltinius, stumokliu keitimas i kaltinius, nauji ziedai, nauji indeklai. Naujas grandines komplektas. Kolkas tiek.