UNO

UNO

Pasiruosimas pirmajam Fast Lap 2012 metu etapui buvo ilgas ir sudetingas, buvo daug planu, kuriuos vis jauke netiketos smulkmenos: elektros siurprizai, naujos kuro sistemos kaprizai, stabdziu sistemos fontanai… dar pridekime kamscius mieste bei bemieges naktis ir gaunasi visas buketas.

Po praeitu metu itempto ir sekmingo sezono susikaupe solidus tobulinimu sarasas. Dziaugiuosi, kad tai padareme iskart po paskutiniu varzybu, kitaip butu uzsimirsusios daugelis smulkmenu.
Buvo akivaizdu, kad visko padaryti neistengsime, del savaime suprantamu priezasciu, tad isrinkome pacius svarbiausius – itakojancius stabiluma, technikos patikimuma ir laika trasoje + kelis netiketus irenginius.

Sarasas atrode taip:
1.Sumontuoti didesnio diametro alsuoklius ir didesne tapalo gaudykle, kuri atitiktu reikalavimus. Del padidejusio galingumo ir vidiniu elementu dinamikos, variklis nespejo alsuoti standartine sistema, todel pusdavo ten kur legviausia – per tepalo lygio matuokle (schiupa). Jau buvau bepradedas panikuoti, kad susidares slegis karteryje, nekvepetu paskutiniu pasispardymu ir finale variklio subyrejimu, del ziedu ar tarpziedziu susidevejimo. Sumonatvus alsuoklyna, problema issprendeme. Taip pat, padarius ‘leak-down’ testa paaiskejo, kad ziedai atlieka funkcija idealiai – visi apie 98%.
IMG_20120430_181249

Suvirinus naujus alsavimo kanalus galvos dengtelyje, jis buvo nuveztas smeliavimui ir veliau dazymui milteliniu budu. Pasirinkau balta spalva, kaip ir pats automobilis – neprasoviau. Stambus silikono alsavimo kanalai veda i naujai sumontuota 3l tepalo gaudykle, kuri idealiai tilpo vietoj panaikinto ABS bloko. Job done.

2. Pasalinti ABS sistema ir stabdziu stiprintuva. Pakeisti stabdziu skysti su aukstesne virimo temperatura.
Isbandzius CarbonLoraine metalo keramikos kaladeles, paaiskejo, kad stabdziu stiprintuvas visai nereikalingas, nes blokuoja ratus itint greit ir stabdzio pedalas tapo labai jautrus. Del sios priezasties paskutini FastLap 2011 etapa daznai blokavau ratus stabdant, nes labai sunku nutaikyti tikslia jega, kuria spausti pedala, o ypac be treniruociu, kuriu taip truksta! Del tos pacios priezasties, 2011 Race’e teko i prieki uzleisti ir A.Firanta ir E.Bulota (kuris, beja, siais metais sezona atidare ant antros vietos podiumo ‘overall’).

Nuardzius nereikalinga ABS bloka ir stiprintuvo ‘pusle’ atsirado daugiau vietos variklio skyriuje ir tapo lengviau prieiti prie tam tikru vietu – tai dziugina.
Iki varzybu likus kelioms dienoms, Silvija pradejo oziuotis. Bandant orinti standziu sistema, paaiskejo, kad panaudotas trisakis sujungti variniams vamzdeliams netinka, o pro ji fontanais chiurskia stabdziu skystis. Teko nuardyti ir pakeisti kitu.
Supylem 325 temperatura atlaikanti MOTUL RBF 660 stabdziu skysti.

Testas pries varzybas parode, kad pasirinkau teisinga kelia, nors ir is pat pradziu, atrode, kad stabdziu nera. Pripratus prie kieto ir sunkaus stabdziu pedalo, stabdymas tapo stabilesnis ir progresyvesnis (kuo daugiau spaudi tuo daugiau stabdo, priesingai nei su stiprintuvu – riba tarp silpnai ir daug, buvo labai nedidele). Blokuoti ratus galima, taciau reiktu pasistengti. Stabdyti galima ir reik, staigiai, stipriai ir velai! Isitikinau, kad tobulinti stabdymo taskus dabar galima saugiai ir uztikrintai.
Stabdziu skystis ir kaladeles nepavede ne karto, net be papildomu ausinimo kanalu. Visos dienos metu automobilis stabde vienodai, nors stabdziau itin intensyviai ir nuo dideliu greiciu.
Stabdziu sistema – check! Kuri laika jos nemodifikuosiu, ji pakankama.

3. Pakeisti bake esanti Walbro kuro siurbli i nasesni ir nebijanti itraukti oro.
Visa praeita sezona kankino kuro problemos: tai netiketai sustodavo siurblys, tai nebuvo ko siurbti del G apkrovu ir stodavo variklis. Tad bijant rimtesniu pasekmiu varikliui, 2011 metais idetas papildomas kuro bakelis, atliekantis ‘sauso karterio’ funkcija, labai pasiteisino.

Tad eliminavome Walbro siurbli kuro bake ir isoreje sumontavom nauja, amerikietiska membranini kuro siurbli Facet, kuris nebijo siurbteleti oro. Dabar kuro sistema atrodo taip: standartinis kuro bakas > Facet siurblys > issipletimo kuro bakelis > Bosch kuro siurblys > kuro magistrale.
Dar belieka isspresti kuro bako alsuokli, nes susidaro vakumas bake. Taip pat stipriai jauciasi kuro kvapas salone ir tai mane labai blasko varzybu metu – kankina paranoja.

Artejant TAI datai, kuro sistema pradejo kresti siurprizus – prie bako sieneliu prisiriubdavo kuro paemimo zarna! Ja pritvirtinus prie standartinio kuro siurblio laikiklio problema dingo, taciau kol issiaiskinome priezasti reikejo gerokai pasukti smegenis, nes visa sistema atrode nepriekaistinga.

Po keliu valandu, islindo dar vienas fokusas, kuris, greiciausiai, itakoja daugeli problemu, kurioms neradome priezasties – trumpinancios reles. Po vairu esancios reles arba islikusi signalizacija, kazkur trumpino, todel gesindavo kuro siurbli. Deja, iki varzybu nepavyko atrasti kaltininko. Del tos pacios priezasties ‘ismusdavo’ pagrindini saugikli, todel namo is Kauno teko atkeliauti ant ‘slipso’.
538899_3563379976060_1619678883_2843549_391512352_n
Fokusas visai ne juokingas, zinant, kad trumpas sujungimas gali sukelti gaisra.
Auksciausio laipsnio prioritetas iki kitu varzybu birezelio men.

4. Pakeisti standartine oro matuokle i daugiau oro praleidziancia ir sugebancia ji uzfiksuoti 300ZX’o matuokle (MAF’a).
Panasu, kad priejau standartines matuokles ribas ir prie aukstu apsuku bei didesniu apkrovu, nebeimanoma tiksliai nustatyti paduodamo kuro kieki, todel ‘gale’ ziauriai reibindavo misini, saudydavo ugnimis ir tiesiog ismesdavo nesudegusi kura per ‘ana gala’.

5. Aerodinaminiai elementai.
Supratau, kad visai neisnaudoju aerodinamikos elementu, kurie gali duoti isties nemazai – pagerinti rato iveikimo laika. Tad planas – pasigaminti eksperimentini spliteri priekyje ir difuzoriu gale.

Pradejau nuo ilgu paiesku internete, literaturos ir teorijos skaitymo. Susidariau bendra ispudi ir supratau principus, kurie aprasyti irasu anksciau.
Draugui Vytui J. parupinus pora kartono lakstu, pasidariau lekala ir kita diena jau darbavausi elektriniu ‘lobziku’ pjaudamas 9mm laminuotos, impregnuotos faneros laksta. Spliteris v1.0 gavosi 186×120 gabaritu, i prieki issikisa 15cm (maksimali rekomendacija, veliau galima bus trumpinti) i sonus per 5cm.
530340_3418579217431_1058650565_3214799_461932572_n
Fanera atrodo pakankamai standi, dar reiks pasverti, prie progos.
Labai gaila, kad neteko isbandyti trasoje, nes pritruko laiko pagaminti tvirtinimo taskams, o paskubomis tikrai neverta daryti tokiu dalyku.
Galinis difuzorius taip pat neliko uzmirstas. Jarikas pakoregavo gailine kebulo dali – eliminavo atsarginio rato iduba. Dabar gale yra daug vietos busimam difuzoriui. Aero elementus planuoju susimontuoti suomijos etapui, kuris vyks rugsejo menesi.
IMG_20120501_165015

6. Ilgai planuotas ir svajotas telemetrijos sistema (Data Logging). Gero draugo ‘tonic’o paprotintas, kad niekas taip gerai nesuteikia galimybes tobuleti ir analizuoti savo klaidas, kaip telemetrijos sistema, nusprendziau isigyti sia prabanga. Si reikala planuoju apzvelgti atkiru irasu.

7. Atejo laikas fiksuoti vaizdus, tad apsiginklavau populiariausia pasaulyje on-board kamera – GoPro Hero2. Jau anksciau teko ja ismeginti, taciau tureti nuosava yra labai patogu. Is anksto gali pasiruosti ir sugalvoti kur ja montuosi, sugalvoti kelis jos montavimo taskus. Veliau analizuoti ar megautis ☺.
Deja, si karta nepavyko atrasti geros vietos, tad turiu tik kelis filmukus, kurie neblogai iliustruoja kas vyksta salono viduje, taciau neuzfiksavo tai kas vyko trasoje. Blogai nustaciau kamera. Ehhhrr
Tam kad nebutu tokiu ‘fail’u yra GoPro LCD BacPac priedas su papildomu ekraneliu, kuris realiu laiku rodo ka filmuoja ir kur nukreipta kamera – labai patogu! Reikia!
Labai dejoku GoPro kameru ir ju aksesuaru platintoju Lietuvoje www.hero.lt , kuris operatyviai papilde savo sandeli ir atsiunte motorsportui skirta kompleketacija. Super rekomenduotina!

Veiksmas.
Lenktyniu sestadieni pradejome 5:00. Registracija trasoje prasideda anksti, tad nesinori veluoti, juolab, kad norisi isikurti patogiai – pasisityti baze, issikabinti partneriu veliavas ir atrodyti gaziai ☺ Taip ir buvo.
552916_10151668589765054_245726250053_24362017_2099514579_n

Pirmuju ratu trasoje metu, stengiausi prisiminti visas trasos smulkmenas, stebeti trasos pasikeitimus. Si kart trasos konfiguracija buvo gerokai greitesne – S formos posukis buvo pastumtas toliau ir pagreitintas. Dabar ji laisvai galima iveikti 3 pavara, o tai reiske maziau streso stabdziams ir pavaru dezei (anksiau, letesni posuki iveikdavau 2a pavara). Si konfiguracija tikrai geresne ir idomesne, o i sekanti, kairi posuki pries tiesiaja atleki gerokai greiciau, todel ji iveikti irgi gaunasi greiciau ir kiek kitokia trajektorija, ko pasekoje, tiesiojoj greitis taip pat didesnis.

Organizatoriai greituosius dalyvius isdalino i kelias grupes, tad patekau i II-aja grupe su didziaja dauguma monstru: latvio Lotus’, Bilinsko Evo, Egidijaus porshu…
Pirmasis Fast Lap uzvaziavimas man buvo apsilimas padangoms, derinausi, testavausi, reguliavausi telemtrija, kurios beja taip it nepavyko prisijaukinti si karta. Pabandziau pralekt kelis greitus ratus. Nieko ypatingo, turint galvoje, kad su greituoju ‘S’ formos posukiu laikas koreguojasi bent 2 sekundes – 1.24.523
319870_10150877378262188_220853282187_9762811_1742413047_n

Toliau seke Race kvalifikacija. Jos metu toliau reguliavau ir pravaziavau dar kelis greitus ratus. Kvalifikacijoje buvau 10-as is daugiau nei 20-ies dalyviu. Pirmieji leke nepavejamai – greiciau nei 1.18.xxx. Oho! Pries mane finsavo visos bombos ir ju bebaimiai pilotai – latvis Mareks Matvejevs su nepavejama Lotus Exige kopija, Egidijus Bulotas su legendiniu Porsche 968 RSR, Gediminas Bilinskas su ypac greitu ir lengvu turbininiu BMW E30, Andrius Firantas su Honda S2000 kitcar’u ir Vytas Bilinskas su virs 600 ag turinciu Evo 8. Tad 6-oji pozicija visai negedina, turit galvoje tokia technika ir tokius pilotus.
Is patirties, galiu sakyti, kad kvalifikacija iki siol buvo, tik formalumas… cia kolkas nera reikalo plesytis del vos aukstesnes vietos, nes varzybu metu pasikoreguoja situacija, nuo pat starto – dalyviu automobilai labai skirtingi ir iskovoti kelias pozicijas starto metu man nera itin sudetinga, bent jau taip buvo 2011 metais… siais metais, viskas pasikeite!

Pirmasis Race uzvaziavimas buvo salyginai ramus – starto metu ‘paemiau’ kelias vietas, tapau 8 ir kuri laika vaziavau sioje pozicijoje. Del 7 vietos kovojau su ‘civiku’ kuri vairavo kartingu meistras, todel itin gerai gynesi letesnese vietose, kur as turejau pranasuma, o stabde stebetinai velai, tad ilysti i posuki nebuvo lengva. Siaip netaip as ji saugiai apsilenkiau tiesiojoje ir pavyko pabegti nuo persekiojancio BMW. Veliau atkovojau dar viena pozicija ir finisavau 6-tas.
Race’o metu iveikiau kolkas greiciausia savo dienos rata – 1.23.885
536806_3749955945142_1163667458_3492432_1558958076_n

Antro Fast Lap uzvaziavimo metu jau stengiaus spaust, nes privalejau patekti i finala. Tiesiog butu geda pries draugus, kurie gaiso savo laika padedami ruostis lenktynems, tad spaudziau. Padangu slegis atrodo buvo atmeruotas, viskas lyg ir gerai, taciau laikas nedziugino – 1.24.345. Vos pagerinau ankstesni, taciau nedaug. Bendroje iskaitoje 12-as (is 75-iu dalyviu). Mano laimei, i finala patenka 15 greiciausiuju, kurie tures parodyti viska ka sugeba!
576120_434712176556262_118071674886982_97008143_577511213_n

Tuo tarpu atejo antrasis – paskutinis Race uzvaziavimas. Pagal taisykles, pirmasis 10-ukas apsivercia aukstyn kojomis, tad as startavau is 5-osios vietos (kazkodel is 5-osios, nors turejau startuoti is 4-osios, tik dabar tai supratau. Reiks issiaiskinti).
Jau nuo pat starto uzvire kova, nes uz manes startavo visi monstrai. Teoriskai priekyje buvo kiek letesni ir silpnesni bolidai, kuriuos starto metu turejau apsilenkti, kad galeciau pasidaryti saugu atstuma, kol monstrai lenks letesnius… Tik teoriskai… Jau po keliu sekundziu pro mane, beveik per zole, praleke Lotusas, vos vos tilpo. Is galo leke Andrius Firantas ir visi kiti. Pirmasisi kairys posukis i tiesiaja buvo chaotiskas, visi lindo ir kazkokiu budu buvo isvengta kontakto. Tiesiojoje vyko poziciju dalinimasis uz manes, tuo metu as lenkiau civika, o jau po tiesiosios man ant galo ‘kabejo’ ir nepagristai pavojingai bade Egio RSR’as, uz kurio buvo oranzinis BMW ir S2000… Supratau, kad jei nepraleisiu RSR’o i prieki ir bandysiu gintis, varzybu baigtis neprognozuojama, tad kylant i kalna po ‘makuskes’ tiesiog praleidau juos i prieki. Vistiek butu mane ‘pasieme’ tiesiojoje. Tiesa pasakius, visai nepateisinu tokio agresyvaus spaudimo ypac pavojingose trasos vietose. Juk vaziuojame ne paskutini karta gyvenime ir visi turime seimas, galu gale technika, kuri kainuoja nemazai… panasu Egis ir BMW vairuotojas (nenuostabu) tai uzmirso… tegu sau lekia.
156550_2918192929011_1686417741_1742651_1836748412_n

Ivaziuodamas i tiesiaja padariau nedidele klaidele – isvaziavau per placiai ir tiesiosiojoje Firantas su S2000 mane aplenke. Tuo pat metu prisivijau Subaru Impreza WRX… Turiu pripazinti, kad jos vaituojas meistriskai gynesi, nes mano privalumas buvo tik stabdymo zonose, kur as stadbziausi gerokai veliau ir turejau nedidele greicio persvara tiesiuju gale. Kuri laika bandziau pagudrauti ir signalizavau ilgomis sviesomis, kad mane praleistu – nepavyko ☺. Tad nutaikes tinkama momenta, is anksto pasiruoses – greit nusileides link ‘azuolo’ (cia, beja, mano didysis privalumas – galinis sparnas puikiai prispaudzia ir galiu spaust kiek ‘petkelnes’ leidzia), neriau i ‘azuolo’ posukio vidu ir taip netiketai nei man nei subaru vairuotojui Vaidotui greitai ji apsilenkiau.
564857_3749958185198_1163667458_3492437_1967827068_n
Toliau begau nuo jo… tik staiga pajauciau itin astru kvapa, iskart pradejo griauzti akis ir gerkle. Supratau, kad kazkas netaip… Sekunde pasvarsciau ar stoti ar atsidaryti langa… Atsidariau langa… Po akimirkos, vis dar spausdamas, zvilgterejau i veidrodeli, tikedamasis pamatyt ugni (tikejausi blogiausio)… ten buvo tik Subaru Impreza uz kokiu geru 100 metru… Tada pastebejau, kad vandens temperaturos rodykle rodo MAX!. .OMG! Ka darom?… Iskart sumazinau tempa. Pabandziau viena rata atlaikyti subarke uz saves, taciau supratau, kad nesugebesiu, nors temperatura po truputi krito. Praleidau Vaidota i prieki. Apmaudu, bet ka daryt? Arba drozt technika iki galo ir tiketina, visa sezona ‘rukyt’ arba uzleisti pozicija ir saugiai finisuoti 7-oje pozicijoje, nes sekantis varzovas prisivyti nespetu…
Apsukes kelis letesnius ratus, leides kiek pasiausinti varikliui, likus keliems ratams iki finiso, nusprendziau dar karta spusteleti. Po rato buvau koviniu atstumu nuo Vaidoto Mitkaus Imprezos, jis matyt neisitikejes, kad pradesiu spaust, po to kai ji praleidau del tech nesklandumu, buvo taip pat kiek sumazines tempa. Lekdamas pro finiso starto linija, pastebejau, kad teisejas nesasi languota veliava. Paskutinis ratas – ‘Now or never’. Spustelejau dar labiau, gerai ivaziavau i tiesiaja, velai stabdziau, nuo kalno spaudziau negailedamas ir visai prisivijau impreza. Vaidotas, kaip zinodamas mano ketinimus, gyne vidine posukio dali, kuria ji aplenkiau pries kelis ratus, tad man nieko kito neliko, kaip ‘durti’ i dulketa ir akmenuota isore. Siaip ne taip isilaikes trasoje ir susilygines su impreza, pralekem ‘azuola’ ir kartu isvaziavome is jo, toliau seke lengvas kairys posukis, kuriame as turejau persvara ir po jo tiesioji, kurioje taip pat kiek atsiplesiau. Galutinai uztvirtinau lenkima velyvu stabdymu i ‘sakius’, nes cia galiu stabdyti daug veliau nei Vaidotas. Po keliu ratu finisas… ufff… cia tai buvo!
561279_434708279889985_118071674886982_97008076_1625947272_n
Buvau labai patenkintas savimi ir po finisho dekojui Vaidotui uz nuostabia kova bei islaikytas emocijas.
Paziurejus rezultatus, mano greiciausias ratas antrame Race’e buvo 1.23.153. Naujas asmeninis rekordas!

Visos dienos kulminacija – Super Lap’as (finalas), 15 greiciausiu dienos pilotu, bandys pagerinti savo laikus ir varzysis del nugaletojo titulo, tame tarpe ir as!

Nauja Super Lap’o schema nezadejo nieko gero. Siais metais organizatoriai sugalvojo daryti taip, kaip daro pasauline TimeAttack serija: 1 formavimo ratas, 1 apsilimo, 1 greitas iskaitinis ratas ir ausinimas. Trumpai tariant – vienas vienintelis sansas parodyt ka sugebi tu ir tavo ginklas.
Jau apsilimo rate vaziavau koviniu rezimu, prisimeravau visus stabdymo taskus ir isukimus i posukius.

PRASIDEDA! Kertu starto linija, trecias – dugnas, ketvirtas – dugnas, kiek atleidziu pries kairi posuki, lendu anksti, gazas dugnas, zinau, kad priekinis ratas turi beveik kabinti zole ties grioviu, pavojinga, isvaziuoju placiai, gazas – dugnas visa tiesiaja, shiftlight’ai ant skydelo pranasauja, kad tuoj baigsisi begis, prasmes ‘kist’ penkto nera, spaudziu toliau, stabdau velai ir stipriai, beveik ant naujo asfalto, velai isuku i posuki, kairiu galiniu ratu vos kabinu kerba, gazas – dugnas, isvaziuoju placiai – desineje prie pat kerbo, gazas – dugnas (kitos iseities nera), cia G aprovos didziausios, stengiuos kirsti trasa ir pries pat ‘azuola’ buti kuo labiau kaireje ir tiesiu vairu pries pat stabdant, trumpas staigus stabdymas su begio pazeminimu i trecia, stengiuos kuo anksciau isukti i ‘azuola, kiek suveluoju, nedidelis understeer’as, gazas – dugnas, understeer’as dingsta, kaire puse vos kabinu kerba, tuoj 3 pavara prades dauzyti i ribotuva, bet dar nelaikas perjungti – labai nedekinga vieta, lengvas kairys posukis pries tiesiaja, jungiu ketvirta, gazas – dugnas, kalnelis, masina pasoka, glaudziuosi visai kairen, gazas – dugnas, greitis apie 195 kmh, stengiuosi nukreipti auto nosi link ivaziavimo i ‘sakius’ ir ruostis tiksliam stabdymui, gazas visdar dugnas, dar ne, dar ne, dar laikom dugna, dabar!, staigus stabdymas, stabdau, zeminu i 3-cia pavara, lendu i ‘sakiu’ vidu, veliau i isore, vel i vidu, duobe, nezymus understeer’as, gazas – dugnas, galas kiek slysteli, akimirksniu kontruoju vairu, gazas – dugnas i ‘makuske’, laikausi desines, vis laikausi desines, dar ne laikas, dar ne, ties balta rodykle ant asflato, lendu i kaire dar nematydamas posukio auksciausio tasko, kiek atleidziu akseleratoriu, bet laikau apsukas, kad viskas butu ‘ant itempimo’, zinau, kad priekiniu ratu turiu pataikyti ant nedidelio bortelio kairiame trasos kraste ant pacios ‘makuskes’ virsunes, pataikau, leidziu automobiliui kiek pabegti placiau I desine, nes tai labai pavojinga vieta, gazas – dugnas, kalu ketvirta, glaudziuosi visai prie kaires, staiga suku i desine, vos atleidziu (cia man baisu, daugelis neatleidzia, bet kolkas nesubegu perlipti per saves), kirsti kampo nevalia – pavojingas bortas, nuo jo pasilieku apie 15-20 cm saugia zona, gazas – dugnas, vel i isore kairen ir desinen kylant i kalna, bet ne perdaug, nekliudau sulinio, masina visa pasisokeja, gazas vis dar dugnas, paleidziu masina kiek kairiau savaime, kad neuznestu – cia taip pat labai pavojinga vieta, todel reiktu leisti auotmobili tenkur jis vaziuoja pats, laikau dugna, vis dar dugna, pakylu ant kalnelio, pradedu leistis, visa dar ketvirtas ir dugas, stabdysiu veliau, dabar!, stabdau staigiai ir stipriai, ratai nesiblokuoja – gerai, zeminu i trecia, dar neisukes I ‘S’ formos posuki nuspaudziu akseleratoriu iki galo, trecia pavara kertu finiso linija.

Viskas.

Uffff… buvo smagu. Visa diena prabego kaip valanda, bet gana. Vaziuodamas atgal i dalyviu zona beausindamas varikli, dar spejau padekoti visiems trasos teisejams uz sunku darba. Jie dirba mums. Aciu jiems dar karta!

Dalyviu parke manes jau lauke Adomas su sunumu Kazimieru (mano aistringu fanu). Is jo isgirdau nuostabia zinia – kolkas as greiciausias – 1.22.749. Wow! Tai ir mamo asmeninis rekordas! Nieko sau!

Toliau seke apdovanojimai, deja ant podiumo neuzlipau, bet man buvo didis palengvejimas, kad iveikiau rata greiciau nei anksciau ir bendroje finalo iskaitoje buvau 8. Visi pries mane – monstrai!

Atvirai sakau, kad be geru bichiuliu buciau prazuves.
Galiu drasiai teigti, kad Silvija turi gera kristatevi – Jaroslava (aka Jarik’a aka ATMBOY). Jis ne tik padeda sezono metu tobulinti automobili ir salinti atsiradusias problemas, bet ir atliko bemaz 70% darbu surenkant Silvija. Sis aukso ranku zmogus, kurio hobis tobulinti savo asmenini Nissan 200sx automobili, taip pat veda nuosava bloga. Tikrai verta ‘uzmest aki’…
Eilini karta jis mane gelbejo atlikdamas tokius darbus, kuriu as nesugebu.

Prie tariamos komandos sielu drasiai galiu priskirti ir gera drauga Gvida (aka gweedo), kuris nuolatos mane gelbeja logistikos reikalais ir nuosirdziai padeda renginiu metu. Si savaitgali, po abjeotinos reputacijos zvaigzdes koncerto 5dieni, zmogus nesudejes bluosto, paryciais isleke su manimi i Kacergine, visa sestadieni entuziastingai rupinosi manimi ir Silvija. Zemai lenkiu galva… Big up!
485858_434711326556347_118071674886982_97008110_1683602189_n

Pakeitus oro matuokle neapsejau be seno gero, savo reikalo profesionalo ir vieno is drago pradininku Lietuvoje – Mindaugo (aka Unlimit’o), kurio vadovaujamas GroundWirus servisas Vilniuje sukure ne viena monstra turinti per 1000 arklio galiu. Unlimit’as taip pat prisidejes prie Andriaus Miciuno (aka Andriuxa), vieno is Lietuvos driftingo pradininku, legendos ir Drifto Karaliaus, 3 serijos BMW su Nissan SR20DET varikliu, kuris ispudingai ir stabiliai degina padangas lipdamas ant podiumu.

Dekoju draugams is Ride.lt, kurie padeda neperkaisti renginio metu ir paskolina palapine. Nepatingekite ir uzsukite i ju atsinaujinusia parduotuve/butik’a Sevcenkos g. 16, Vilniuje. Ten tikrai rasite pati diziausia kedu (snikeriu) pasirinkima Lietuvoje! Beja, jie taip pat yra vieninteliai DC Shoes atstovai.

Jau tradicija tampantys MOTUL skysciai mano Silvijoje tikria nepaveda. Vis gaunu proga isbandyti nauja produkcija, kuri nenuvilia. Manau AlternaAuto salone (Svitrigailos g. 31, Vilniuje) tikrai isirinksite skysciu ir savo automobiliui. As naudoju MOTUL LeMans 20W60 akyva varikliui, kurios darbine temperatura siekia iki 130 laipsniu!!!
Jei norite pasikonsultuoti su manimi – rasykite, mielai pasidalinsiu 3 metu patirtimi apie daugeli MOTUL skysciu.

Kita stotele – Fast Lap 2, birzelio 23, Rygoje, legendiniame Bikernieku sporto komplkese.
Iki